13.03.2013.

ПОДЕЛИТЕ ОВУ СТРАНУ:

Трибина „Сјај наше медаље“ одржаће се у четвртак, 14.03.2013. године са почетком у 13:15 у свечаној сали гимназије. Овог месеца је гост наша драга Ивана Максимовић

Трибина „Сјај наше медаље“ одржаће се у четвртак, 14.03.2013. године са почетком у 13:15 у свечаној сали гимназије. Овог месеца је гост наша драга Ивана Максимовић, девојка која је привукла пажњу освајањем сребрне медаље у стрељаштву на Олимпијским играма, а тa медаља је уједно била и 100. за нашу земљу. Без обзира на то, ми желимо да упознате Ивану као бившу гимназијалку која је тежила да оствари своје снове. Позивамо Вас да нам се придружите!

Након успешно одржане прве Трибине,наша мала секција наставња са радом. Ова Трибина, али и свака наредна, пружа вам прилиику да од бивших ученика наше гимназије сазнате колико је Девета имала утицај на њих, да ли им је помогла и зашто су баш њу уписали. Надамо се да ће Трибине постати традиција наше школе и да ћете се одазвати у још већем броју.

Занимљиво/Актуелно

Садашњи назив - Девета гимназија „Михаило Петровић Алас“ - носи од децембра 1990. године. После готово две деценије од оснивања ова узорна школа добила је име великог научника Михаила Петровића - Мике аласа, иманентно њеном профилу и угледу међу гимназијама. Није лако из мноштва наставника издвојити личност која има посебне заслуге за ниво наставе, развој гимназије, њен углед и високо место међу српским гимназијама. Сви директори (Велимир Милошевић, Љубомир Милошевић, Војислав Дедејић, Вукоман Смоловић, Слободанка Перовић, Јован Симић) и сваки професор дао је свој допринос и уткао део своје личности у живот школе и неговање њеног имиџа који је задржала и данас. Па ипак, кроз историју школе, три личности се саме намећу: оснивач школе, професор Велимир Милошевић, који је био њен први директор и стрпљиво подизао ниво наставе и градио углед школе, др Зоран Ђинђић 70-тих година ученик школе и први демократски премијер и др Милан Ковачевић, професор филозофије који је извршио пресудан утицај на усмерења свог ученика Зорана Ђинђића. Многи ученици Девете достигли су изузетне резултате и положаје у области науке, уметности, културе, политике и спорта.

© Девета гимназија - Сва права задржана. Израда сајта: Кио д.о.о.