Борислав Ракочевић

ПОДЕЛИТЕ ОВУ СТРАНУ:

Борислав Ракочевић

Професор немачког језика и књижевности. Рођен 1984.године у Београду. Завршио је Гимназију „Свети Сава“ и дипломирао на Катедри за германистику Филолошког факултета Универзитета у Београду. Од 2009.године је запослен у XIV београдској гимназији која му је и матична школа, а од 2010 до 2019 године радио је и у Првој економској школи. Од 2015.године је ангажован као хонорарни предавач на Гете институту у Београду где држи курсеве за одрасле и курсеве за младе. У Деветој гимназији ради од септембра 2019.године.

Поред активности које подразумева посао наставника ангажован је и као спољни сарадник Завода за унапређивање квалитета образовања и васпитања и Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања по чијем налогу је између осталог модерирао обуке за стандарде постигнућа ученика у основном и средњем образовању, био ангажован као водитељ обука за спровођење наставе оријентисане ка исходима учења, а учествовао је и у раду комисија за израду реформисаног програма наставе и учења за сва четири разреда гимназије. Лиценцирани је испитивач за језичке дипломе Гете института од А1 до Б2 нивоа, као и за језичку диплому DSD I. У јануару 2020.године постао је члан Управног одбора Друштва за стране језике и књижевности Србије.

Похађао је и бројне семинаре из области методике и дидактике немачког језика које су организовали Министарство просвете Републике Србије, Гете институт и Централна немачка служба за школство у иностранству. Под покровитељством Централне немачке службе за школство у иностранству 2015.године је имао прилику да проведе три недеље у Немачкој и стекне увид у наставни процес и организацију наставе у Hochfranken гимназији у Наили на cеверу Баварске. 2017.године је са групом наставника немачког језика из Србије учествовао на стручном усавршавању у Бухенбаху код Фрајбурга на тему Methodik und Didaktik des Deutschunterrichts mit Projektarbeit „Landeskunde“. Један је од реализатора семинара Rückwärtsplanung – пут од циља и исхода до вежби и задатака. Рад са ученицима му причињава велико задовољство, а резултати тог рада се огледају у бројним успесима које су његови ученици постигли на такмичењима, на полагањима испита за DSD I језичку диплому, као и у пројектима који се реализују у оквиру наставних и ваннаставних активности.

Последње новости

09.05.2024.
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ
Коначни резултати пријемног испита за упис у одељење за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику ...

09.05.2024.
ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ИЗ МАТЕМАТИКЕ ЗА ИТ ОДЕЉЕЊЕ
Пријемни испит из математике за ИТ одељење следећих школа:...

22.04.2024.
РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ
На републичко такмичење из биологије пласирали су се...

19.04.2024.
РАСПОРЕД ОДБРАНЕ МАТУРСКИХ РАДОВА
Распоред одбране матурских радова можете погледати ...

19.04.2024.
ПЛАСМАН НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ
На републичко такмичење из из историје пласирали су се...

18.04.2024.
ИСТОРИЈСКО-ГЕОГРАФСКО ОДЕЉЕЊЕ
Ученици који желе да упишу историјско-географско одељење у Деветој гимназији...

15.04.2024.
ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ ДАБАР
На Државно такмичење Дабар, међународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености...

(ПРИКАЖИ СВЕ НОВОСТИ)

Девета гимназија - Сва права задржана.
Израда сајта: КИО д.о.о. Београд