Грујичић Невена

ПОДЕЛИТЕ ОВУ СТРАНУ:

Грујичић Невена

Рођена 13. 12. 1972. године у Београду. Завршила ОШ "Илија Бирчанин" у Земун Пољу и Девету гимназију ( смер: математичко- програмерски сарадник) на Новом Београду. Филолошки факултет у Београду, студијску групу 01- српски језик и југословенске књиżевности, завршила 1996. године, а исте године, још као апсолвент, почела да ради као професор српског језика и књизевности у Деветој гимназији. Од тада, већ 23. годину истиче да је Девета гимназија њена друга кућа. Имала част да ради са професорима који су јој предавали, а медју њима посебно истиче професорку Cлободанку Перовић која јој је у четворогодишњим гимназијском школовању раскрилила врата чаробног света књижевних дела и ненаметљиво утицала на то да буде једини дјак Девете гимназије који је те школске 1991/1992. године уписао Српски језик и књижевност. Упоредо са школовањем тренирала рукомет, а већ од 7. разреда определила се за фолклор који ће, како време буде пролазило, уз књижевност постати њена друга велика љубав. У играчкој каријери дугој 20 година играла у висе друштава, а највећи број година провела у АКУД " Шпанац" са Новог Београда. Пропутовала велики део света, упознала различите културе и учествовала на многобројним фестивалима, од којих истиче ЦИОФ- ове медјународне фестивале игре. Са директорком Татјаном Шуковић и ђацима наше школе приредила концерт у Руском дому на којем су наши ученици извели пет фолклорних игара. У сарадњи са колегама из Актива припремила неколико Светосавских приредби, организовала књизевни сусрет са глумцем Тихомиром Станицем који је том приликом говорио Андрића, организовала угледни час поводом Дана жена, уредила неколико паноа за књижевне годишњице, урадила са дјацима драматизацију "Ромеа и Јулије" и "Коштане".

Тренутно је одељенски старешина 3-2, а то је 7. генерација којој је одељенски старешина. Поносна на све своје ученике, а посебно на оне који су учествовали и остварили изузетне резултате на Лимским вечерима поезије, Републичком такмичењу из језика, Књижевној олимпијади, Литерарном такмичењу које организује Дечији савез Општине Нови Београд. Све своје ученике на часовима свакодневно мотивише на лепу реч и слободну мисао, а припрема их и за упис на друштвене факултете. Обрадује се када се бивши ученици врате у школу захвални за све што су ту доживели и научили, баш као што се и она вратила и остала у Деветој гимназији. Мама је једног дечака, Алексе.

Последње новости

09.05.2024.
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ
Коначни резултати пријемног испита за упис у одељење за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику ...

09.05.2024.
ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ИЗ МАТЕМАТИКЕ ЗА ИТ ОДЕЉЕЊЕ
Пријемни испит из математике за ИТ одељење следећих школа:...

22.04.2024.
РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ
На републичко такмичење из биологије пласирали су се...

19.04.2024.
РАСПОРЕД ОДБРАНЕ МАТУРСКИХ РАДОВА
Распоред одбране матурских радова можете погледати ...

19.04.2024.
ПЛАСМАН НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ
На републичко такмичење из из историје пласирали су се...

18.04.2024.
ИСТОРИЈСКО-ГЕОГРАФСКО ОДЕЉЕЊЕ
Ученици који желе да упишу историјско-географско одељење у Деветој гимназији...

15.04.2024.
ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ ДАБАР
На Државно такмичење Дабар, међународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености...

(ПРИКАЖИ СВЕ НОВОСТИ)

Девета гимназија - Сва права задржана.
Израда сајта: КИО д.о.о. Београд