Туба Ира Аурора

ПОДЕЛИТЕ ОВУ СТРАНУ:

Туба Ира Аурора

Рођена 20.02.1993. године у Њујорку, САД. Основну школу завршила је у Београду као носилац Вукове дипломе. Средње образовање стекла је у Спортској гимназији када је и била активни члан рвачке репрезентације Србије. Након Спортске гимназије завршава основне и мастер студије на Факултету за информатику и рачунарство на Сингидунум универзитету са просеком 10.0 где уписује и докторске студије. Активно се бави научно - истраживачким радом и током мастер и докторских студија објавила је радове на водећим међународним конференцијама и у научним часописима. Њена истраживачка интересовања укључују вештачку интелигенцију, обраду дигиталних слика, оптимизцију алгоритмима интелигенције ројева.

Поред наведеног образовања завршава и музичку школу “Станислав Бинички”, инструмент клавир.

Прво радно искуство стиче на факултету пројектовањем и одржавањем веб-сајта за размену материјала са предавања и вежби. Током студија одрађује стручну праксу као програмер у веб тиму. Након тога почиње да ради у Основној школи “Савремена” где држи предавања из информатике и математике и руководилац је секције роботике. Сертификовани је Кембриџ предавач и држала је предавања на енглеском језику из информационих и комуникационих технологија по акредитованом Кембриџ програму за основне школе. Аутор је и реализатор семинара за стручно усавршавање наставника на Институту за модерно образовање. Од 2023. године ради у Деветој гимназији као наставник ИТ групе предмета.

Последње новости

09.05.2024.
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ
Коначни резултати пријемног испита за упис у одељење за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику ...

09.05.2024.
ПРИЈЕМНИ ИСПИТ ИЗ МАТЕМАТИКЕ ЗА ИТ ОДЕЉЕЊЕ
Пријемни испит из математике за ИТ одељење следећих школа:...

22.04.2024.
РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ БИОЛОГИЈЕ
На републичко такмичење из биологије пласирали су се...

19.04.2024.
РАСПОРЕД ОДБРАНЕ МАТУРСКИХ РАДОВА
Распоред одбране матурских радова можете погледати ...

19.04.2024.
ПЛАСМАН НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ
На републичко такмичење из из историје пласирали су се...

18.04.2024.
ИСТОРИЈСКО-ГЕОГРАФСКО ОДЕЉЕЊЕ
Ученици који желе да упишу историјско-географско одељење у Деветој гимназији...

15.04.2024.
ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ ДАБАР
На Државно такмичење Дабар, међународно такмичење из рачунарске и информатичке писмености...

(ПРИКАЖИ СВЕ НОВОСТИ)

Девета гимназија - Сва права задржана.
Израда сајта: КИО д.о.о. Београд